PSRM

27 ianuarie 2021

Discuții oficiale la Strasbourg între delegația Parlamentului Republicii Moldova și Președintele APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară la Consiliului Europei a avut astăzi, la Strasbourg, o întrevedere cu Președintele APCE, Rik Daems.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, care este și șeful delegației Legislativului la APCE, l-a informat pe oficialul european că grupul de deputați reprezintă întreg spectrul politic din Parlamentul Republicii Moldova.

Vlad Batrîncea a făcut o retrospectivă a evenimentelor politice produse în ultima perioadă de timp în țara noastră, accentuând necesitatea inițierii unui dialog între forțele politice din Parlament pentru a ieși din impasul politic și pentru a scoate țara din incertitudine.

„Este nevoie de un consens dintre cele mai importante fracțiuni din Parlament – Partidul Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate și de elaborarea unei foi de parcurs politice”, a accentuat vicepreșdintele Legislativului.

În cadrul întrevederii, toți membrii delegației și-au expus viziunile privind situația politica, economică și socială din țară, reieșind din politica internă a formațiunii pe care o reprezintă. Parlamentarii au subliniat că depun eforturi pentru soluționarea crizei, astfel încât țara să aibă un parlament legitim ales, un guvern plenipotențiar eficient și instituții de stat care să asigure toate drepturile fiecărui cetățean.

La rândul său, Rik Daems a mulțumit delegației Parlamentului Republicii Moldova pentru decizia de a participa la sesiunea de iarnă a APCE. Oficialul a declarat că urmărește cu interes procesele politice care au loc în țara noastră, menționând că APCE este deschisa pentru colaborare și dispusă să acorde asistență consultativă în depășirea blocajelor politice existente.

Rik Daems a adăugat că pentru depășirea oricărei crize e nevoie de un compromis din partea fiecărei formațiuni politice participante la proces.

De notat că, în perioada 25-28 ianuarie, o delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de iarnă a APCE, desfășurată la Strasbourg.

Din delegație fac parte vicepreședinții Parlamentului Vlad Batrîncea și Mihail Popșoi, deputații Gaik Vartanean, Liviu Vovc și Monica Babuc.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă