PSRM

03 iulie 2019

Deputații socialiști vor vizita localitățile afectate de ploile abundente

Astăzi, 3 iulie, deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM, Vladimir Golovatiuc și Radu Mudreac, merg într-o vizită de lucru în regiunea de nord a țării, unde în rezultatul ploilor abundente cu grindină au avut de suferit unele localități.

Sarcina deputaților este de a verifica cum acționează autoritățile locale într-o situație extremă. Nu este vorba doar de curățarea drumurilor și restabilirea alimentării cu energie electrică după dezastru, ci și de asistența acordată locuitorilor și întreprinderilor afectate.

„Din numele președintelui Parlamentului RM, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, noi, deputații socialiști, am venit în raionul Briceni, a cărui localități ieri au suferit din cauza dezastrului natural. Au fost afectate zonele agricole, a fost distrusă recolta, au fost cauzate daune caselor de locuit, unele chiar semnificative. Dacă, de pe unele case vîntul a luat doar cîteva foi de ardezie, la altele acoperișul a fost distrus în totalitate, au fost distruse construcțiile”, a spus Vladimir Golovatiuc.

Potrivit acestuia, deputații au apelat la conducerea raionului, dar nu au primit informații clare despre amploarea pagubelor – cîte persoane au suferit, care a fost suprafața terenurilor agricole distrusă de dezastrul care s-a produs.

„Acum ne îndreptăm spre anumite localități, iar la fața locului vom discuta cu primarii și locuitorii, pentru a primi informație directă, adică vom face ceea ce trebuie de fapt să facă autoritățile locale. Toate informațiile obținute vor fi prezentate conducerii parlamentului”, a menționat deputatul.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă