PSRM

26 iunie 2024

Deputații PSRM au avut o întrevedere cu Yıldırım Tuğrul TÜRKEŞ, președintele Delegației Marii Adunări Naționale a Turciei la APCE

La Strasbourg, deputații socialiști Vlad Bătrîncea și Adela Răileanu au avut o întrevedere cu Yıldırım Tuğrul TÜRKEŞ, președintele Delegației Marii Adunări Naționale a Turciei la APCE.

Interlocutorii au apreciat buna cooperare stabilită între Legislativele Republicii Moldova și Republicii Turcia la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie și al comisiilor parlamentare. De asemenea, a fost subliniată cooperarea eficientă în cadrul organizațiilor interparlamentare, inclusiv în cadrul APCE.

În cursul dialogului, s-au abordat și perspectivele de consolidare a relațiilor bilaterale și a schimburilor de experiență parlamentară.

Totodată, s-a discutat despre importanța menținerii unui dialog deschis și constructiv pe teme de interes comun, cum ar fi dezvoltarea economică și colaborarea culturală.

Deputații PSRM au exprimat dorința de a intensifica schimburile de vizite și de a organiza evenimente comune care să contribuie la aprofundarea relațiilor moldo-turce.

Părțile au convenit să continue colaborarea pentru a valorifica pe deplin potențialul relațiilor bilaterale și pentru a promova stabilitatea și prosperitatea în regiune.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă