PSRM

21 martie 2019

Deputații PSRM au participat la prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a

Deputații Partidului Socialiștilor din RM au participat la prima ședință a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a.

Ședința a fost condusă de către decanul de vîrstă al Parlamentului – reprezentantul Partidului Socialiștilor din RM, Eduard Smirnov, care, în acest an va împlini vîrsta de 80 ani.

Cu un mesaj de salut a venit Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. El a felicitat cetățenii cu ocazia alegerii unui nou parlament și le-a mulțumit pentru participarea la alegeri, exprimînd speranța că efectivul nou ales al forului legislativ suprem va îndreptăți încrederea populației, iar deputații vor depune toate eforturile pentru binele poporului țării.

Președintele a remarcat că, „astăzi, în Moldova, s-a creat o situaţie care nu a existat în ultimul timp, ţara are un preşedinte legitim şi un Parlament legitim, care are mandatul de încredere al poporului moldovenesc”.

“Prin urmare sarcina noastră comună este de a crea un Guvern legitim, care să funcţioneze în interesul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. Avem în față un obiectiv fundamental – realizarea unor schimbări calitative în țară. Oamenii așteaptă de la noi dialog și înțelegere politică, pentru a schimba situația în țară, pentru a găsi compromisuri și conciliere în interes național”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a amintit că, în cei peste 27 ani de independență țara noastră a pierdut deja circa o treime din populație și a subliniat că, soarta țării depinde de acțiunile clasei politice și a deputaților aleși.

“Toate acțiunile noastre socio-economice, politice, geopolitice trebuie să aibă ca obiectiv major – readucerea încrederii cetățenilor în viitorul Republicii Moldova și stoparea depopulării țării. Dacă nu vom păstra poporul integru, orice proiect statal poate deveni inutil pe termen lung. Salvarea neamului trebuie să fie misiunea primordială a oricărei guvernări de la Chișinău”, a spus președintele.

Șeful statului a subliniat că, prioritățile activității comune ar trebui să devină restabilirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului, un salt economic calitativ, echitate socială, consolidarea statalității și reintegrarea teritorială a țării, păstrarea statului polietnic și a valorilor sale tradiționale.

De asemenea, la ședință a participat și președintele PSRM, Zinaida Greceanîi. Ea s-a adresat către Parlamentul de legislatura a X-a, cu un îndemn de a-și asuma responsabilitatea pentru soarta țării. Președintele Partidului Socialiștilor a prezentat componența și conducerea fracțiunii PSRM.

În cadrul ședinței Parlamentului din 21 martie, așa și nu a fost constituită o majoritate parlamentară.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă