PSRM

22 martie 2019

Deputații PSRM din circumscripțiile 28, 29, 31 au vorbit despre cum vor implementa promisiunile electorale

Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, Adrian Lebedinschi și Grigore Novac, reprezentanții sectorului Rîșcani în circumscripțiile uninominale 28, 29, 31, au raportat în cadrul briefing-ului din 22 martie, despre activitatea PSRM în cadrul acestui sector și au prezentat Programul acțiunilor pentru următoarea jumătate de an. De asemenea, au invitat locuitorii din sector să participe la acțiuni de amenajare a Parcului Rîșcani și plantarea a mii de trandafiri.

La începutul briefing-ului, mai întîi de toate, secretarul executiv al PSRM, deputatul pentru circumscripția Nr.28, Vlad Batrîncea,  a mulțumit locuitorilor din sectorul Rîșcani pentru susținerea acordată la alegerile din 24 februarie.

“Noi înțelegem foarte bine că am primit creditul de încredere, de aceea vom munci și mai mult pentru a justifica așteptările cetățenilor noștri”, a declarat deputatul.

El a reamintit că, socialiștii au intrat în campania electorală cu o serie de promisiuni, care sunt incluse într-un plan detaliat de activități pentru următoarele șase luni, precum și într-un plan pe termen lung pentru următorii 4 ani.

Vlad Batrîncea a prezentat un raport privind activitatea anterioară a socialiștilor în  sectorul Rîșcani: „Spre deosebire de oponenții noștri, nu am apărut doar înainte de alegeri, dar în ultimii ani am muncit și am găsit soluții problemelor abordate”.

În sectorul Rîșcani, datorită programului cu destinație specială al socialiștilor, în curți au fost instalate mai mult de 35 de terenuri de joacă pentru copii și mai mult de 20 de complexuri sportive.

Au fost desfășurate peste 20 de acțiuni de amenajare, în cadrul cărora în Parcul Rîșcani au fost plantați peste 4 mii de arbori. A fost reparat și instalat iluminatul în două parcuri.

Au fost instalate 12 foișoare în curțile blocurilor locative. Patru curți au fost asfaltate capital, iar în altele 12 curți a fost reparat drumul deja existent.

În următoarele 6 luni sectorul Rîșcani va fi dotat cu: 11 terenuri de joacă, 17 complexuri sportive, peste 130 de bănci.

În sector a fost lansat programul „Кишиневский двор”, în cadrul căruia mai multe curți au fost amenajate.

Vlad Batrîncea a remarcat unele rezultate concrete privind soluționarea uneia dintre principalele probleme, transportul public. Deputatul a amintit că, consilierii municipali ai PSRM au făcut tot posibilul pentru a salva de la faliment Parcul Urban de Autobuze, inclusiv au fost alocate mai mult de 80 milioane de lei pentru procurarea unor autobuze noi. Ca urmare, rutele 26, 19, 5 au fost suplinite cu 24 de autobuze noi.

Socialistul a menționat că, se planifică modificare rutei 19, astfel încît această rută să includă și str. Florilor și Dimo.

Unul din proiectele inițiate de către fracțiunea socialiștilor în CMC, este lansarea unei noi rute de troleibuz care va porni din sectorul Rîșcani și va ajunge pînă la piața centrală.

De asemenea, Vlad Batrîncea a remarcat că socialiștii vor face tot posibilul pentru a restabili ordinea în sistemul comunal-locativ: “Orașul nu ar trebui să se ferească de soluționarea problemelor ÎMGFL-urilor”.

În ceea ce privește planul socialiștilor pentru următorii 4 ani, Vlad Batrîncea a menționat despre crearea unui Consiliu Public al sectorului Rîșcani, din care vor face parte specialiști.

“Împreună vom elabora un proiect al Planului Urbanistic Zonal pentru sectorul Rîșcani, care va fi propus Consiliului Municipal pentru aprobare. Planul prevede interzicerea construcțiilorla fața locului și protecție legislativă a zonelor interne și verzi, de atacurile raider ale mafiei din domeniul construcțiilor”, a declarat Vlad Batrîncea.

Deputatul Adrian Lebedinschi a vorbit despre problemele circumscripției sale și despre deciziile propuse de către socialiști. În special, el a menționat problema părții istorice a orașului în sectoarele străzii Albișoara: în locul grădiniței de copii – construcția unui complex locativ, la Petricani practic nu circulă niciun transnsport, iar policlinică este doar la Poșta Veche. Socialiștii s-au apucat imediat de soluționarea problemelor circumscripției: au obținut decizia privind acordarea autobuzelor și a maxitaxiurilor în această direcție, muncesc pentru deschiderea unei grădinițe de copii.

”În ultimul an am reușit să curățăm lacul Albișoara. Datorită acestui fapt, toate casele adiacente nu sunt inundate de apă. În apropierea parcului planificăm amenajarea unui parc. Lucrăm cu primăria pentru a adînci mai mult lacul și a aduce apă din teritoriul adiacent. Am reușit să identificăm resurse financiare pentru curățarea rîului Bîc”, a spus Adrian Lebedinschi.

Deputatul Grigore Novac a subliniat continuitatea activității socialiștilor. El a remarcat că în organizațiile teritoriale PSRM, atît deputații, cît și consilierii municipal vor continua să primească cetățenii. De asemenea, cetățenii vor beneficia de consultață juridică.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă