PSRM

02 februarie 2021

Deputații PSRM: Diplomele ilegale trebuie anulate, Ala Nemerenco trebuie să-și dea demisia

Deputații PSRM, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia – membru al comisiei, au vorbit astăzi în cadrul unui briefing în care au făcut apel la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicitând anularea ordinului potrivit căruia diploma de master a fost eliberată ilegal pe numele consilierului prezidențial al Maiei Sandu, doamna Ala Nemerenco.

Deputații au delarat că, dacă ministerul ignoră acest apel, atunci ei vor apela la Procuratura Generală. Socialiștii au îndemnt-o pe Ala Nemerenco să demisioneze imediat.

„Președintele Maia Sandu a promis că va promova la conducere numai oameni competenți, profesioniști. Cu toate acestea, încă de la începutul mandatului său, nu își îndeplinește promisiunea”, a declarat Alla Darovannaia.

Ca răspuns la solicitarea sa, deputatul PSRM a primit informații că Ala Nemerenco, precum și alți șase cetățeni ai Republicii Moldova, au primit o diplomă de master la Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică (USMF) fără examene de admitere, fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății, care este contrar reglementărilor legale naționale.

„Nu este clar de ce au fost făcute aceste excepții, de ce legislația a fost flagrant încălcată. Sperăm că Ministerul Sănătății va anula acest ordin. În caz contrar, vom interveni prin toate metodele legale, astfel încât această decizie să fie anulată cât mai curând posibil”, a spus Alla Darovannaia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă