PSRM

01 noiembrie 2021

Deputații BCS acuză guvernarea de faptul că au pus în pericol viața cetățenilor imunizați în stradă

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în Parlamentul Republicii Moldova, Alla Darovannaia și Vladimir Odnostalco au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au criticat dur decizia autorităților de a administra cetățenilor vaccinul împotriva COVID-19 direct în stradă.

Alla Darovannaia a declarat că spre regret, la sfârșitul săptămânii trecute, pe paginile de socializare ale unor deputați de la guvernare, au apărut imagini în care oamenii de la sate sunt imunizați direct în stradă.

”Întreaga țară este scandalizată de imaginile apărute pe rețelele de socializare ale deputaților PAS, care ulterior au fost șterse. Reacțiile oamenilor au fost dure, critice la adresa celor care practică o astfel de vaccinare iresponsabilă și periculoasă”, a declarat Darovannaia.

Totodată, deputatul a formulat mai multe întrebări către autorități legate de încălcarea protocoalelor pentru imunizarea cetățenilor anti-COVID-19.

”Guvernanții trebuie să răspundă acum la mai multe întrebări: s-a verificat inițial starea de sănătate a oamenilor imunizați în stradă?, de ce nu s-a administrat vaccinul în încăpere?, li s-a explicat ce fel de vaccin a fost administrat?, au fost preluate datele din buletin?, cum vor fi găsiți acești oameni pentru rapel?, s-a respectat condițiile de transportare a vaccinului?, cine sunt persoanele implicare în administrarea acestui ser?” a declarat deputatul.

Alla Darovannaia a remarcat că situația pandemică în țară nu s-a schimbat, ba mai mult, s-a înrăutățit considerabil, iar acțiunile Ministerului Sănătății au rămas neschimbate.

Darovannaia a menționat că BCS susține procesul de imunizare, care este cea mai sigură soluție pentru depășirea situației de criză, dar optează pentru vaccinarea ca un drept, nu ca o obligație.

Situația privind vaccinarea nu reprezintă o practică europeană, este un amatorism și o disperare totală. Astfel a comentat Vladimir Odnostalco, deputat BCS, situația în care deputații PAS practic forțează locuitorii satelor să li se administreze vaccinul împotriva coronavirusului.

Deputatul a anunțat că de la 18 până la 31 octombrie, s-au vaccinat 48 mii de persoane, sau de două ori mai puține decât în perioada guvernului precedent. Vladimir Odnostalco a menționat că cele 24 milioane de euro credit, care a fost votat de majoritatea parlamentară, prevede și cheltuieli de sute de mii de euro pentru informarea populației.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă