PSRM

23 iunie 2022

Deputații BCS au depus o cerere prealabilă în adresa lui Igor Grosu cu solicitarea de a exprima scuze publice opoziției

Astăzi, la ședința în plen a Parlamentului, deputații BCS au depus o cerere prealabilă în adresa președintelui Parlamentului, Igor Grosu, prin care i-a fost solicitat exprimarea unor scuze publice deputaților din opoziție pentru atacurile aduse la ședința plenară din 16 iunie 2022.

De la tribuna Parlamentului, deputatul BCS, Vasile Bolea a făcut publică cererea prealabilă a fracțiunii BCS, menționând că în acea ședință, speakerul Igor Grosu a răspîndit injurii, informații care nu corespund adevărului și declarații instigatoare la ură în adresa deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, ceea ce contravine Regulamentului Parlamentului, care interzice verbalizarea insultelor, amenințărilor sau calomniilor atât de la tribuna Parlamentului, cât şi din sala de ședințe. ”

Dat fiind faptul că Parlamentul este consacrat drept organ suprem reprezentativ al poporului, nu voința Parlamentului, a Președintelui acestuia, ci voinței legii, urmează să se conformeze subiecții, or, legea este acea care reprezintă expresia voinței generale a poporului.
Astfel, nici un deputat individual, și nici Președintele Parlamentului nu au drepturi absolute și sunt somați de a respecta regulile de organizare internă”, a remarcat Vasile Bolea.

De asemenea Bolea a subliniat că în atribuțiile Președintelui intră ca sarcină să vegheze la respectarea Regulamentului și menținerea ordinii la ședințe. Or, Președintele ședinței nu este în drept să comenteze luările de cuvânt ale deputaților.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă