PSRM

21 noiembrie 2019

Deputatul PSRM Radu Mudreac ales președinte al Comisiei permanente AI CSI pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie

Deputatul PSRM Radu Mudreac a fost desemnat președinte al comisiei permanente pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie a Adunării Interparlamentare a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI) care s-a desfășurat la Sankt Petersburg în Palatul Taurid.

Vladimir Golovatiuc, președintele delegației Republicii Moldova la AI CSI, a subliniat experiența vastă pe care o are Radu Mudreac atît în legislativul național, cît și în activitatea în cadrul AI CSI.

Deputatul Radu Mudreac a moderat la discuții legate de proiectele model de legislație pentru dezvoltarea și protejarea teritoriilor montane, securitate ecologică în transportarea produselor petroliere, asigurarea în agricultură, lichidarea daunelor ecologice, sisteme informaționale de stat în domeniul protecției mediului înconjurător și asigurarea securității ecologice. De asemenea, la ședință a fost prezentată concepția proiectului model despre statutul juridic al teritoriilor infectate cu substanțe radioactive.

Membrii comisiei au discutat subiecte actuale pentru creația legislativă în țările membre CSI în domeniul politicilor agrare, resureselor naturale, ecologiei, propuneri pentru următorul plan de activități. Deputații au audiat raportul despre dezvoltarea normelor legislative în Kîrghistan din perspectiva implementării recomandărilor AI CSI la inițiativa comisiei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă