PSRM

21 iunie 2022

Deputatul PSRM: noi nu înțelegem scopul reuniunii parlamentelor Moldovei și României

Lipsa deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la reuniunea organelor legislative ale Republicii Moldova și a României la Chișinău, la 18 iunie, se explică prin faptul că formațiunea nu a văzut motive clare pentru organizarea unui astfel de eveniment. Despre aceasta a declarat deputatul PSRM, Grigore Novac într-o emisiune la postul de televiziune publică ”Moldova-1”.

Portivit deputatului, în primul rând fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu a avut agenda clară a acestei ședințe – ”imediat după începutul reuniunii era planificat un coffee-break”.

Totodată, susține Novac, problemele de interes interstatal de obicei se rezolvă pe calea interguvernamentală, între cele două Executive. Miniștrii trebuie să muncească în toate domeniile respective, acestea nefiind prerogativa parlamentelor, ci a guvernelor.

”Ce are puterea legislativă aici, rămâne o enigmă, pentru că guvernele ambelor țări și așa se bucură de susținere din partea parlamentelor Moldovei și a României. Nu-mi este clar de ce a intervenit puterea legislativă”, a mai spus deputatul.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă