PSRM

13 aprilie 2022

Deputații socialiști vor boicota ședința Parlamentului și vor merge la Cahul pentru a-l susține pe Marcel Cenușă

Astăzi, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM a anunțat în cadrul unui briefing că deputații socialiști vor boicota ședința Parlamentului de joi, 14 aprilie, și vor merge la Cahul pentru a-l susține pe președintele raionului, Marcel Cenușă.

„Marcel Cenușă a fost reținut cu multiple abateri de la normele legale. Practic i-au fost înaintate niște învinuiri fără probatoriu. Considerăm că Marcel Cenușă este deținut astăzi sub arest la domiciliu absolut ilegal și considerăm că este un atac și o tentativă de acaparare a raionului Cahul, de acaparare a administrației raionale”, a remarcat Vlad Batrîncea.

De asemenea, secretarul executiv PSRM a informat că mâine va avea loc ședința Curții de Apel Cahul în cadrul căreia va fi examinat dosarul lui Marcel Cenușă, iar avocații lui vor solicita eliberarea și restabilirea în funcție a lui Cenușă. În același timp, potrivit lui Batrîncea, la Cahul va fi convocată cu abateri ședință consiliului raional Cahul cu scopul de a-l suspenda pe Marcel Cenușă și de a promova o persoană comodă în funcția de președinte interimar.

Vlad Batrîncea a subliniat că anume din aceste motive, deputații PSRM vor fi mâine la Cahul – și la Curtea de Apel și la consiliul raional, și vor face tot posibilul ca Marcel Cenușă să aibă parte de o justiție corectă. Din nou vor fi depuse garanții personale ca Marcel Cenușă să fie cercetat în libertate și să revină la conducerea raionului.

Vlad Batrîncea și-a exprimat regretul că în Moldova se revine la practicile vicioase din perioada lui Plahotniuc, când justiția se face la comandă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă