PSRM

21 iunie 2023

Deputații socialiști s-au întâlnit la Strasbourg cu președintele APCE

În cadrul sesiunii de vară APCE de la Strasbourg, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, și Adela Răileanu, vicepreședintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media, au avut o întrevedere cu Tiny Kox, preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

În cursul întrevederii, Vlad Batrîncea a atras atenția asupra numeroaselor abuzuri admise de actuala guvernare în domeniul reformei justiției, prin operarea unor modificări legislative esențiale, contrare avizelor Comisiei de la Veneția.

Vicepreședintele Parlamentului a subliniat că puterea de la Chișinău întreprinde toate măsurile pentru a supune unui control strict politic toate instituțiile statului care, conform legislației și normelor democratice trebuie să fie absolut independente.

În context, Adela Răileanu a relatat despre abuzurile în domeniul legislației audiovizuale și persecutarea presei incomode, despre fărădelegile comise în raport cu opoziția și administrația publică locală, despre încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

De asemenea, deputații PSRM au comunicat despre riscurile legate de aprobarea pachetului de legi privind Serviciul de Informații și Securitate.

La randul sau, Presedintele APCE a mentionat ca Consiliul Europei va monitoriza cu atentie evolutia lucrurilor in Moldova si respectarea normelor si standardelor CoE.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă