PSRM

28 mai 2021

Deputații socialiști au cerut organelor de resort să se autosesizeze în legătură cu declarațiile Maiei Sandu

Deputații socialiști au cerut Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Procuraturii Generale (PG) și Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) să se autosesizeze în legătură cu declarațiile făcute de Maia Sandu la un post privat TV, precum că familia sa ar fi urmărită la dispoziția ministrului afacerilor interne.

Deputatul Fracțiunii parlamentare PSRM Bogdan Țîrdea a menționat, astăzi, în cadrul unui briefing de presă că socialiștii s-au adresat deja la organele sus-menționate cu solicitarea de a iniția cercetările de rigoare cu toată seriozitatea.

Astfel, SIS urmează să informeze cine, când a urmărit familia Maiei Sandu, care din membrii familiei este supus riscului, care este scopul urmăririi; PG – să se autosesizeze și să pornească investigația cu pedepsirea celor vinovați, inclusiv penală; SPPS – să ofere imediat membrilor familiei M. Sandu protecție și pază de stat.

”Suntem îngrijorați de asemenea evenimente care periclitează democrația, securitatea națională și personală a cetățenilor, inclusiv a familiei Președintelui RM, a mai spus parlamentarul. Este regretabil faptul că în 2021 observăm cazuri de filaj, urmărire, filmări ascunse și ilegale”, a declarat Bogdan Țîrdea.

În context, deputatul a amintit că în 2019-2020 când Președintele Igor Dodon a avut pârghiile puterii, nu s-a produs nicio crimă de proporții, nu au fost atacuri raider sau acțiuni Laundromat, nu a fost preluat niciun business, nu s-au furat miliarde, nu s-au concesionat întreprinderi strategice, gen aeroport, etc., nu a fost deschis niciun dosar penal pe opoziție.

”Ba mai mult, la Aeroport, s-a început procedura de reziliere a contractului, iar taxa de 50% a ajuns în bugetul țării. A fost închis dosarul ”Open Dialog” deschis pe partidul PAS. Nu a fost filat, urmărit, persecutat absolut niciun politician”, a subliniat Bogdan Țîrdea.

În încheiere, politicanul a amintit despre afirmațiile Maiei Sandu făcute în alegerile parlamentare din 2019 privind pretinsa otrăvire cu mercur, rugând organele de resort să răspundă și la acest subiect.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă