PSRM

25 ianuarie 2018

Deputații PSRM participă la cele de-a VI-lea întâlniri parlamentare de Crăciun de la Moscova

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova din partea PSRM, Bogdan Țîrdea și Corneliu Furculiță participă la cele de-a VI-lea întâlniri parlamentare de Crăciun organizate pe platforma Consiliului Federației Adunării Federale a Federației Ruse.

La evenimentul care are loc în Sala Mare a Consiliului Federației participă Patriarhul Chiril al Moscovei și al întregii Rusii, președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, precum și mai mult de două sute de invitați – senatori din regiunile Rusiei, deputați ai Dumei de Stat, membri ai Guvernului Federației Ruse, șefii Mitropoliei și Eparhiilor Bisericii Ortodoxe Ruse, reprezentanții structurilor sinodale, Consiliului Interreligios al Rusiei, oameni de știință, cultură și artă.

Întâlnirile parlamentare de Crăciun se desfășoară în cadrul celor de-a XXVI-lea Lecturi internaționale educative de Craciun, inaugurate la 24 ianuarie la Moscova.

Lecturile internaționale educative de Crăciun reprezintă un forum bisericesc public în domeniul educației, culturii, serviciilor sociale și educației spirituale și morale. Se petrece la Moscova la începutul anului sub președinția onorifică a Patriarhului Moscovei și a Întregii Rusii și adună mai mult de cinci mii de participanți. Organizatorul lecturilor de Crăciun este Departamentul Sinodal al Educației Religioase și Catehizării Bisericii Ortodoxe Ruse.

Printre cele mai importante sarcini ale Lecturilor se numără dezvoltarea educației ortodoxe, educația spirituală și morală a societății, înțelegerea problemelor științei și culturii din punctul de vedere al perspectivei ortodoxe mondiale, extinderea cooperării dintre Biserică și stat în domeniul educației. În cadrul Lecturilor Internaționale de Crăciun, au loc sute de conferințe, secțiuni, mese rotunde și alte evenimente.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă