PSRM

15 iunie 2023

Deputații PSRM au participat la sesiunea plenară a forumului parlamentar internațional al CSI

Astăzi, deputații PSRM, Grigore Novac și Alla Darovannaia au participat la sesiunea plenară a forumului parlamentar internațional al CSI „Pușkinskie ctenia”, dedicată Anului limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică. Evenimentul a fost organizat de Comisia pentru Afaceri CSI, Integrare Eurasiatică și relații cu compatrioții și a avut loc în Duma de Stat a Federației Ruse.

„Datorită trecutului nostru istoric comun, limba rusă a devenit o verigă firească care a asigurat legătura dintre țările din regiunea noastră. Limba rusă ocupă un loc special în spațiul CSI. Este limba tehnologiei și științei, culturii și educației, activității profesionale și creative în țările Comunității. Anume în această limbă, popoarele CSI continuă să dialogheze și să construiască un viitor comun”, a declarat la forum Grigore Novac, membru al Comitetului Executiv al PSRM, deputat BCS.

Totodată, Grigore Novac a atras atenția asupra faptului că astăzi unele țări încearcă să introducă în relațiile internaționale o nouă practică, cea de abolire – abolirea limbii ruse, a culturii ruse, inclusiv a culturii care aparține Patrimoniului Comun al Umanității.

„Este evident că în condițiile moderne, în spațiul CSI, se conturează o funcție nouă și de perspectivă a limbii ruse, care în viitor poate deveni de bază – rolul de unificare sau integrare a unui spațiu civilizat cultural”, a concluzionat Grigore Novac.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă