PSRM

11 noiembrie 2021

Deputații PAS refuză să compenseze cheltuielile cetățenilor în urma majorării tarifului la gaz

Majoritatea parlamentară a respins propunerea socialiștilor de a examina proiectul care prevede ca cetățenii să achite 4,30 de lei pentru 100 de metri cubi de gaz consumat, iar statul diferența de 6,4 lei.

Unul din autorii proiectului, deputatul Petru Burduja, a atras atenția majorității PAS că acest document trebuie votat în regim de urgență.

”Măsura dată propune ajutorul plății pentru toți consumatorii casnici, a diferenței care a avut loc în urma scumpirilor de la 4,3 la 11,08 lei. Majorarea bruscă a prețurilor va fi amortizată prin ajutorarea socială a cetățenilor și scăderea nemulțumirilor majore care a apărut în societate la ziua de astăzi”, a declarat socialistul.

ANRE a majorat tariful la gazul natural de la 4,30 la 10,26 de lei. Astfel, tariful cu TVA pentru un metru cub de gaze va ajunge să fie de 11,08 lei. Noile tarife vor fi aplicate deja din 01 noiembrie.

Amintim, că directorul ANRE, Octavian Calmâc a declarat că după creșterea tarifului la gaz pentru consumatorii finali va urma și majorarea tarifului la căldură, energia electrică, apă și canalizare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă