PSRM

19 mai 2022

Deputații PAS, reci față de problemele unor bătrâni care nu au bani să-și cumpere o pâine

Deputații PAS au respins proiectul PSRM care prevede alocarea unei indemnizații lunare de 100 de lei pentru unele categorii de cetățeni socialmente vulnerabili. Proiectul socialiștilor are drept scop susținerea financiară a pensionarilor și beneficiarilor de alocații sociale de stat ale căror cuantum lunar nu depășește 3000 lei, în contextul majorării prețurilor la pâine.

Deputatul PSRM, Tatiana Cunețchi, a declarat în plen că această inițiativă este orientată în primul rând pentru pensionari și cetățenii nevoiași, mai ales în condițiile în care inflația în Moldova se apropie de 30%.

”Atrag atenția că acest proiect a fost inițiat în februarie, odată cu majorarea prețului la pâine de către cel mai mare panificator din țară, Franzeluța, cu 27%. Astăzi, urmărim majorarea continuă a prețului la pâine. Unul dintre cei mai mari producători de pâine din sudul țării, la începutul lunii mai, a majorat prețul la pâine până la 17%. La majorare s-au referit și alți panificatori din țară. Sărăcirea populației este condiționată și de creșterea galopantă a inflației”, a declarat Cunețchi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă