PSRM

04 noiembrie 2021

Deputații PAS nu au susținut noul Cod Funciar care interzice persoanelor străine să devină proprietari ai terenurilor agricole, forestiere, a apelor

Majoritatea parlamentară a respins proiectul unui nou Cod Funciar, care reglementează juridic relațiile funciare și interzice vânzarea pământului agricol străinilor.

Vicepreședintele comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, deputatul socialist Radu Mudreac, a declarat că documentul a fost elaborat pe parcursul a trei ani de către specialiști de la Universitatea Agrară, Academia de Științe a Moldovei, experți în cadastru, inclusiv experți din Ungaria și Polonia.

Unul din articolele acestui document prevede expres interzicerea pentru persoanele fizice și juridice străine să devină proprietari a terenurilor agricole, forestiere, a apelor.

Deputații socialiști au criticat votul negativ dat de majoritatea PAS. Vasile Bolea a declarat în plen că PAS va trebui să le explice votul dat astăzi agricultorilor, atunci când vor mai avea nevoie de ei.

”Altă dată când veți veni în fața agricultorilor să nu le spuneți că vrem să vă fericim, vrem să vă dăm mai mulți bani pentru subvenții, iar când vor veni timpurile grele atunci le veți explica. (…) Înțeleg că v-au comandat să nu votați acest proiect. Dar ce veți face acum va fi o mare greșeală și în detrimentul agricultorilor și industriei alimentare”, a declarat Bolea.

Tot astăzi, parlamentarii PAS au respins proiectul BCS care prevede dublarea fondului de subvenționare în agricultură.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă