PSRM

07 septembrie 2021

Deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor solicită guvernării să intervină în mod de urgență în legătură cu creșterea prețului la pâine

Vicepreședintele Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, Radu Mudreac a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a menționat că deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor solicită guvernării să intervină în mod de urgență în legătură cu majorarea nejustificată a prețului la pâine, în condițiile unei recolte record de grâu din anul curent.

De asemenea, Radu Mudreac a menționat că fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va solicita și audieri în Parlament pe marginea acestui subiect.

Deputatul a menționat că în anul curent se atestă o recoltă bogată de grâu, de 1,5 milioane de tone, ceea ce depășește de 4 ori consumul intern. Totodată, acesta a precizat că anul 2020 a fost unul secetos și a afectat recolta de grâu, care a fost de doar 560 mii tone, însă grație surselor financiare alocate din bugetul de stat și a ajutorului oferit de Federația Rusă pentru cultivarea grâului de toamnă, anul curent avem o recoltă record. Datorită acestui fapt nu există niciun temei de creștere a prețurilor la acest produs de bază, iar scumpirea respectivă va afecta în primul rând cetățenii cu venituri mici.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă