PSRM

07 octombrie 2015

Deputaţii din Alianţă s-au speriat de protestatari

În dimineaţa zilei de astăzi, membrii şi susţinătorii Partidului Socialiştilor şi ai „Partidului Nostru”, urmînd anunţul făcut anterior, au format un coridor al ruşinii înaintea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, unde se desfăşoară şedinţele comisiilor parlamentare. Aflînd despre această intenţie a protestatarilor, deputaţii din alianţa de la guvernare s-au speriat s-ă meargă pe lîngă protestatari, preferînd intrarea din spate a clădirii.

„Astăzi, am luat cu noi 101 de mape – pentru fiecare deputat. În fiecare dintre acestea se află proiectele de hotărîri, care astăzi, ar trebuie să fie incluse de deputaţi în agenda de lucru. Acestea, şi nu altele. Este vorba despre demiterea din funcţii a şefilor instituţiilor publice: Procuratura Generală, ANRE, CEC, CNA, CNI. Tot aici este inclus şi proiectul privind moţiunea de cenzură faţă de Guvernul Streleţ şi noi cerem ca acesta să fie semnat de fiecare deputat. Tot în aceste mape este şi proiectul privind iniţierea procedurii de demisie a preşedintelui RM. Nimic altceva, ce nu ţine de interesele populaţiei, cu excepţia, poate, a chestiunilor ce vizează pensiile şi salariile. Organul legislativ trebuie să fie dizolvat cît mai repede, după care să fie declarate alegeri anticipate”, a susţinut deputatul PSRM, conducătorul fracţiunii socialiştilor din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban.

20151007-028Deputatul PSRM, Bogdan Ţîrdea, a menţionat că s-a ajuns chiar pînă ca şi partenerii vestici ai Moldovei să recunoască ţara noastră ca fiind un stat capturat, condus de oligarhi şi mafioţi. În opinia lui Ţîrdea, cetăţenii nu au teme de discuţii cu hoţii. „Unicul subiect la care am putea discuta cu ei este numărul de ani, pe care-i vor petrece la puşcărie pentru tot ce au săvîrşit!”, a indicat Ţîrdea.

„Acest coridor al ruşinii are menirea de a-i aminti fiecărui deputat de atitudinea pe care o au faţă de ei, cetăţenii. Noi am venit aici cu propuneri concrete privind demiterea conducătorilor unor instituţii de stat. Dorim ca deputaţii să sprijine aceste proiecte. În caz contrar, fiecare dintre ei va purta răspundere pentru cele ce se întîmplă în ţara noastră”, a spus deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, care i-a îndemnat pe aleşii poporului să numească cît mai curînd data convocării şedinţei organului legislativ al ţării.20151007-027

Menţionăm că printre deputaţi s-au găsit puţini curajoşi care au trecut prin aşa-zisul coridor al ruşinii. Astfel, mulţi dintre ei au preferat să treacă prin uşa din spate a clădirii. „Ei au trecut în clădire ca nişte taracani, dintre cei care aleargă prin bucătărie. Dar să nu vă faceţi griji, noi vă vom bloca şi acolo! Dacă nu astăzi – mîine. Noi cerem demisia guvernării actuale şi o vom obţine”, a spus în final Ion Ceban.

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă