PSRM

28 septembrie 2021

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor s-au întâlnit cu șefii delegațiilor Ungariei și Turciei la APCE

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), împreună cu deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adela Răileanu s-au întâlnit, la Strasbourg, cu șefii delegațiilor parlamentare ale Ungariei și Turciei la APCE.

La întrevederea cu Zsolt Nemeth, șef al delegației Ungariei la APCE, s-a discutat despre necesitatea aprofundării relațiilor parlamentare moldo-ungare. De asemenea, s-au pus în discuție ultimele acțiuni înrijoratoare ale guvernării de la Chișinău, care impune control politic asupra instituțiilor statului și intenționează să-și subordoneze politic justiția. Părțile au evidențiat importanța respectării statului de drept, în mod special, în condițiile în care Republica Moldova continuă să fie în proces de monitorizare din partea Consiliului Europei.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au vorbit despre accelerarea relațiilor pe linie parlamentară și cu Yildiz Ahmet, șef al delegației la APCE din partea Turciei. Un aspect aparte al dialogului a fost despre dezvoltarea schimburilor comerciale între țările noastre și atragerea investițiilor turce în economia moldovenească.

Șefii ambelor delegații au dat asigurări că țările lor sunt gata să sprijine Republica Moldova prin proiecte economice, care vor contribui la dezvoltarea țării noastre și creșterea bunăstării cetățenilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă