PSRM

14 februarie 2024

Deputații BCS la o întrevedere cu reprezentanții OSCE: abuzul de putere al PAS pune în pericol statul de drept

Deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Grigore Novac și Constantin Starîș, au avut o întâlnire cu Christian Vigenin, Reprezentantul Special al AP OSCE în Europa de Est, precum și cu Loic Poulin, consilier prezidențial, Secretariatul Internațional al AP OSCE, care se află în vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 12-14 februarie.

În cadrul întrevederii au fost discutate cele mai importante aspecte ale situației politice actuale din țara noastră. Deputații BCS au atras atenția reprezentanților OSCE asupra eșecului reformei justiției din Moldova din cauza incompetenței și abuzului de putere al reprezentanților partidului de guvernământ.

În special, este vorba despre modificarea repetată a Codului Electoral în interese înguste de partid, compromiterea Legii cu privire la procuratură, îngrădirea dreptului la libera exprimare prin lichidarea instituțiilor media de alternativă, restrângerea libertăților cetățenilor prin menținerea stării de urgență timp de aproape 2 ani etc.

Deputații din opoziție au evidențiat dorința maniacală a partidului de la guvernare de a organiza înainte de termen un referendum constituțional privind integrarea europeană, cu încălcarea legislației și in pofida bunul simț, subliniind inadmisibilitatea organizării unui referendum în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă