PSRM

10 iunie 2021

Un deputat PSRM a prezentat informații revelatoare despre problemele cu legea a candidaților PAS

Deputatul PSRM Nichita Țurcan a prezentat astăzi în cadrul unui briefing informații despre problemele cu legea a unor candidați PAS. El a menționat că, prin briefing-ul său, începe o serie de prezentări în care el și colegii săi vor vorbi despre echipa „de vis”, cu care merge PAS la alegerile parlamentare anticipate.

„Potrivit reprezentanților PAS, toți candidații lor au trecut filtrul, nu este clar care dintre ei și că toți sunt profesioniști, oameni buni care vor lupta împotriva corupției și a schemelor ilegale. Să începem cu numărul 45 în lista PAS. Alexandru Catan a declarat în declarația sa că este administratorul OOO Grape Alliance și chiar a primit acolo un salariu de 192 800 de lei”, a spus Nichita Țurcan.

Potrivit acestuia, în iunie 2019, când Maia Sandu era prim-ministru, Ministerul de Interne, condus de Andrei Năstase, a cercetat casele celor doi frați Catan, punctele de vânzare cu amănuntul și depozitele Grape Alliance. Drept urmare, pe teritoriul depozitului întreprinderii din Chișinău au fost găsite 2 rezervoare cu alcool, 1700 litri de alcool etilic, 7000 litri de alcool distilat; 4000 litri de soluție de curățare a sticlei. Pentru toate aceste produse nu au fost identificate documente de origine.

Acasă și într-un depozit din Căușeni, angajații Ministerului de Interne au găsit, de asemenea, o cantitate mare de produse alcoolice și bani contrafăcuți – 5 500 de euro, a căror origine nu a putut fi explicată de proprietari. Valoarea bunurilor sechestrate este de aproape 15 milioane de lei.

Mai mult, Grape Alliance este una dintre companiile care au primit un împrumut de la trei bănci în 2013, din care au scos un miliard. Și puteți afla despre aceasta din decizia Curții Supreme din 18 noiembrie 2020. În 2018, Banca Socială a intentat un proces împotriva Grape Alliance pentru încasarea datoriilor. Suma totală este de 88 040 398 lei. Documentele prezentate instanței indicau că aceste fonduri au fost preluate de la bancă în 2013, când a avut loc „jaful secolului”.

În 2018, Judecătoria Chișinău din sectorul Centru a decis că firma trebuie să ramburseze datoria. Reprezentanții Grape Alliance au contestat decizia, instanța a respins apelul. Și au mers la Curtea Supremă. Dar Curtea Supremă, de asemenea, a respins recursul Grape Alliance.

„Despre ce fel de luptă împotriva corupției vorbesc reprezentanții PAS dacă există o persoană pe lista lor a cărei companie a luat împrumuturi în 2013 și, judecând după acțiunile sale, nu va restitui banii?”, se întreabă deputatul.

De asemenea, el a prezentat informații despre candidatul Petru Gandrabur, al cărui proces de fraudă va avea loc pe 22 iulie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă