PSRM

25 ianuarie 2021

Deputat PSRM despre o lună de la investirea Maiei Sandu: O lună de haos și eșecuri!

Haos și eșec! Astfel deputații PSRM au caracterizat prima lună de mandat a Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Parlamentarii au făcut o conferință de presă în care au amintit despre promisiunile făcute de Sandu în timpul campaniei electorale, care au fost date uitării de șeful statului imediat după investire.

“Maia Sandu a cerut demisia Guvernului Chicu și în campania electorală, și după alegerea în funcția de șef al statului. După o lună de la demisie, Maia Sandu așa și nu a propus niciun candidat la funcția de prim-ministru. Maia Sandu a promis că va propune o echipă profesionistă la guvernare, după ce va fi aleasă în funcția de președinte. Oamenii văd doar că Sandu a eșuat în realizarea promisiunii de a veni cu o echipă profesionistă la guvernare”, a declarat deputatul PSRM Oleg Lipskii.

Lipskii mai spune că dacă Maia Sandu își dorea, cu adevărat, alegeri parlamentare anticipate, urma chiar pe 25 sau pe 26 decembrie să înceapă procedura legală de dizolvare a Parlamentului.

“Curtea Constituțională a stabilit, dar și majoritatea experților au afirmat același lucru, că acest „as din mâneca Maiei Sandu” contravine Legii Supreme”, spune Lipskii.

Socialistul a vorbit și despre un scenariu ilegal pus la cale de președintele Sandu și PAS. “Vor să oblige deputații să nu vină la lucru în ziua în care candidatul desemnat de ea la funcția de prim-ministru va veni în Parlament să ceară vot de încredere. Așa ceva nu am văzut și nu am auzit”, a declarat parlamentarul.

Oleg Lipskii spune că în prima lună de mandat, Maia Sandu s-a gândit exclusiv la ratingul ei, nu și la cetățeni.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă