PSRM

06 august 2021

Deputat BCS: Pentru noua guvernare, domeniul agricol este doar unul declarativ

Sectorul agricol nu este prioritar pentru noua guvernare. Deputatul socialist Radu Mudreac a declarat, în Parlament, că Programul de activitate al Guvernului Gavrilița nu are nicio referință la domeniul agricol și protejarea agricultorilor.

”Am luat sectorul agricol din program, m-am uitat și în lung și în lat și am înțeles că un sector important pentru țară rămâne la nivel declarativ. Nu am văzut nimic despre domeniul siguranța alimentară, nu am văzut nimic despre securitatea alimentară, asigurările în agricultură, protejarea producătorilor și procesatorilor autohtoni”, a spus deputatul.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a elaborat și va propune în Parlament mai multe proiecte de lege menite să susțină sectorul agricol și agricultorii. Una dintre inițiative se referă la acordarea compensațiilor agricultorilor care au avut de suferit din cauza intemperiilor din acest an. Suma alocațiilor se propune a fi de 51,3 milioane de lei.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor mai propun dublarea Fondului de subvenționare de la 1,2 miliarde de lei la 2,2 miliarde de lei. Un alt proiect de lege se referă la interzicerea importului produselor alimentare genetic modificate. Comuniștii și socialiștii vor propune și textul unui nou Codul funciar, care a fost elaborat în Parlamentul trecut împreună cu experții locali și internaționali, și care reglementează juridic relațiile funciare și interzice vânzarea pământului agricol străinilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă