PSRM

27 ianuarie 2021

Delegația Parlamentului Republicii Moldova condusă de Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu coraportorul APCE pentru țara noastră

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu vicepreședintele Vlad Batrîncea s-a întâlnit cu Pierre-Alain Fridez, coraportorul APCE pentru țara noastră. Întrevederea a avut loc la Strasbourg, în marja sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

În cadrul dialogului, Pierre-Alain Fridez s-a interesat de situația politică, economica și socială din Republica Moldova, de recentele evoluții politice și de intențiile de viitor ale forțelor politice prezente în Parlament. Membrii delegației au făcut o amplă descriere a stării de lucruri din cele mai importante domenii din țară, cu reflectarea punctului de vedere al formațiunilor pe care le reprezintă.

Participanții la întrevedere au subliniată importanța dialogului politic între fracțiunile parlamentare, fiind evocate condițiile și perspectiva declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

Totodată, membrii delegației moldovenești au prezentat succint situația pandemică din Republica Moldova și modalitățile de gestionare a pandemiei.

La rândul său, coraportorul APCE a informat despre modul de gestionare a pandemiei COVID-19 și perspectivei inițierii vaccinării populației.

Parlamentarii s-au arătat deschiși pentru vizita coraportorilor APCE în țara noastră.

În contextul alegerilor Secretarului General al APCE și alegerilor Secretarului General adjunct al Consiliului Europei, membrii delegației au avut întrevederi separate cu cei 4 candidați la funcțiile vizate. În cadrul întrevederilor membrii delegației au discutat despre perspectivele de colaborare între Moldova și Consiliul Europei și APCE, precum și despre necesitățile țării de expertiză și asistență pe unele domenii țintă, cum ar fi reforma în justiție și dezvoltarea continuă a proceselor democratice.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă