PSRM

05 octombrie 2017

DECLARAŢIE privind încercările disperate ale unor forţe politice de a păstra starea de incertitudine şi haos în capitală

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) dezaprobă încercările disperate ale unor formaţiuni politice de centru-dreapta şi de dreapta de a determina locuitorii capitalei să boicoteze referendumul privind demiterea Primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, din data de 19 noiembrie.

Obţinând ultimele două mandate de Primar prin fraudă electorală, Dorin Chirtoacă a distrus tot ce mai rămăsese bun în Chişinău, astăzi capitala Republicii Moldova fiind unul dintre cele mai urâte oraşe de pe glob. Chişinăul nu are nici plan urbanistic şi nici careva strategie de dezvoltare; infrastructura e la pământ; transportul public – sub orice critică; sfera prestării serviciilor comunale – în degradare continuă; construcţiile – neautorizate sau amplasate haotic; marea majoritate a întreprinderilor municipale – nefuncţionale sau ineficiente; şcolile şi grădiniţele sunt aprovizionate cu produse alterate, ceea ce pune în pericol sănătatea copiilor; corupţia şi birocraţia au cunoscut o dezvoltare fără precedent în capitală în ultimii zece ani şi se simt ca la ele acasă la Primărie etc.

Astăzi, în capitală nu e doar haos, ci şi incertitudine, iar acele partide care cheamă cetăţenii la boicotarea referendumului de demitere a Primarului capitalei nu fac nimic altceva decât să opteze indirect pentru păstrarea acestei situaţii neschimbate şi în continuare.

Chişinăul trebuie scos din criza continuă în care se află de mai bine de zece ani şi îndreptat pe o cale de dezvoltare firească, iar acest lucru e posibil de realizat doar prin înlăturarea din funcţie a Primarului incompetent şi corupt şi prin înlocuirea lui cu un Primar în stare să ofere soluţii pentru toate problemele existente. Acest lucru şi-l doresc marea majoritate a cetăţenilor din capitală, cu care PSRM este în contact direct şi permanent. A opta pentru menţinerea haosului şi incertitudinii din oraş nu este doar o crimă, ci şi un afront direct adus locuitorilor capitalei.

PSRM vine cu un apel către partidele ce au decis să boicoteze referendumul să conștientizeze gravitatea acţiunilor şi poziţiei anunțate. Astfel, aceste partide devin complici la crimă, la genocidul la care sunt supuşi locuitorii capitalei, la distrugerea Chişinăului.

Aceste acțiuni sunt asemănătoare cu tăcerea în cazul  furtului miliardului, participarea lor la votul privind repartizarea fondurilor publice. E aceeași complicitate.

Vor sau nu vor aceste partide, referendumul de revocare a Primarului capitalei va avea loc, iar cetăţenii, în marea lor majoritate, vor spune un NU hotărât Primarului corupt şi incompetent. În situaţia în care unele partide fac front comun şi optează pentru menţinerea haosului în capitală şi a lui Dorin Chirtoacă în funcţia de Primar, PSRM face front comun cu cetăţenii, cu locuitorii capitalei, cu toţi acei care s-au săturat să vadă cum Chişinăul e distrus în fiecare zi şi care îşi doresc o altă viaţă.

Dragi chişinăuieni, vă îndemnăm să participați la referendum! Împreună vom învinge şi tot împreună vom construi o viaţă mai bună în casa noastră comună – în Chişinău!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă