PSRM

04 mai 2022

Declarație: Moldova are nevoie de pace și dezvoltare, nu de arme și război

ПСРМ

Mai multe acțiuni ascunse ale regimului de la guvernare provoacă mari îngrijorări în rândul cetățenilor noștri. Astăzi am aflat de la președintele Consiliului European, Charles Michel, că a discutat cu Maia Sandu despre faptul că Uniunea Europeană e pregătită “să ofere mai mult sprijin militar” țării noastre, stat a cărei neutralitate este prevăzută de Constituție. Subliniem, această informație am aflat-o de la un demnitar european, în timp ce Maia Sandu nu a spus nimic despre discuțiile cu privire la “sprijinul militar” de la alte state.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă înțelegerile secrete cu caracter militar, pe care autoritățile de la Chișinău le fac pe la spatele poporului. Cerem conducerii statului să respecte integral principiul constituțional al neutralității țării. În numele cetățenilor Republicii Moldova, solicităm guvernării să informeze detaliat despre caracterul discuțiilor referitoare la “sprijinul militar” extern, inclusiv să spună de ce este necesar acest “ajutor” și împotriva cui se pregătește regimul de la guvernare să lupte.

Poporul nostru este unul iubitor de pace și nu dorește război cu nimeni. Conducerea statului trebuie să pornească orice acțiune a sa de la premisa că Republica Moldova nu trebuie și nu poate fi atrasă într-un conflict militar, indiferent cât de multe presiuni se fac în acest sens din partea unor “parteneri de dezvoltare” sau vecini.

PSRM apreciază suportul financiar pe care Uniunea Europeană îl acordă, de-a lungul anilor, Republicii Moldova, în mod special, pentru dezvoltarea afacerilor, crearea locurilor noi de muncă, modernizarea infrastructurii. Așteptăm ca și pe viitor suportul european pentru țara noastră să fie exclusiv pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, a susține businessul local, nicidecum cu caracter militar.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă