PSRM

07 aprilie 2017

Declarație: 7 aprilie – ziua tragediei naționale a poporului moldovenesc

Au trecut deja opt ani de când la Chișinău, au avut loc evenimentele tragice din 7 aprilie 2009. Dar, noi încă nu putem să trecem peste aceste file întunecate din istoria Republicii Moldova, deoarece vinovații încă nu sunt pedepsiți, iar consecințele triste, pentru țară și popor se resimt încă și astăzi.

Mulți dintre cei care au organizat protestele din 6-7 aprilie 2009, precum și cei care le-au susținut, în scurt timp au venit la putere printr-o lovitură de stat. Mulți dintre ei și astăzi promovează o activitate politică activă, fără a avea mustrări de conștiință sau remușcări pentru ceea ce au făcut.

Cu toate acestea, anume acțiunile lor iresponsabile au condus la ocuparea forțată a sediilor guvernamentale, profanarea simbolurilor de stat ale Republicii Moldova, distrugerea originalului Declarației de Independență a țării. Au avut de suferit atât manifestanții, cât și reprezentanții poliției.

Din păcate, lovitura de stat nu a dus la  îmbunătățirea  situației din Moldova. Tragedia din 7 aprilie s-a transformat într-o tragedie a tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care sunt acum jefuiți fără milă și forțați să părăsească propria țara, de cei care, în 2009, folosind copiii, s-au pronunțat în favoarea egalității și justiției.

Conducerea „așa-numitei “eurointegrări „s-a transformat într-un dezastru de 8 ani pentru statul moldovenesc. Din sistemul financiar-bancar al ţării au fost furate miliarde de lei, bugetul a fost delapidat, au fost pereclitate relațiile cu partenerul strategic – Rusia, fără a consulta poporul a fost semnat Acordul de Asociere cu UE. Capitala Moldovei este distrusă, în țară, în mod deschis se aplică ideologia unionistă neconstituțională.

Astăzi, odată cu marcarea acestor evenimente tragice, trebuie să obținem și finalizarea anchetei pe marginea acelor acțiuni de vandalism și pedepsirea tuturor organizatorilor. În același timp, trebuie să ne gândim la reconcilierea națională. Noi trebuie să facem tot posibilul pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai repete niciodată.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă