PSRM

01 decembrie 2020

Dacă nu se va aproba bugetul, vor fi stopate majorările de salarii și investițiile în infrastructură, spune Igor Dodon

Președintele Igor Dodon susține că țara nu-și poate permite să intre în noul an fără buget. Șeful statului a declarat, la Moldova 1, că dacă Parlamentul nu va vota Bugetul Public Național, atunci nu se va putea merge cu majorarea salariilor și cu investițiile masive în infrastructură.

”Dacă bugetul nu se va vota, atunci anul viitor finanțarea va avea loc conform formulei 1:12 din bugetul anului curent. Nu vom avea dreptul să cheltuim decât a 12 parte din bugetul anului 2020”, a spus Dodon.

Președintele a amintit despre experiența tristă a guvernărilor AIE, când bugetul pentru anul viitor nu era aprobat și țara intra în anul viitor fără acest document.

”Ei au avut experiența, AIE 1, AIE 2, unde era și Maia Sandu ministru când nu aprobau, intrau în anul viitor fără buget. Noi nu putem permite ca țara să intre în noul an fără buget”, a declarat Dodon.

Șeful statului susține că bugetul este orientat social și chiar dacă nu a învins în scrutinul prezidențial, inițiativele pe care le-a lansat pe parcursul acestui an vor fi implementate în continuare.

”Dublarea salariilor pentru medici, a doua etapă este prevăzută din 01 ianuarie. Este vorba despre majorarea cu încă 30%. Este vorba despre continuarea proiectului ”Drumuri bune pentru toți”, câte un milion de lei cel puțin pentru fiecare localitate, majorarea investițiilor în construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, etc”, a menționat șeful statului.

Președintele a declarat că totul depinde de responsabilitatea deputaților și a reiterat că fracțiunea PSRM cu 37 de deputați va susține bugetul pentru anul 2021.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă