PSRM

27 aprilie 2017

Curtea de Apel a înregistrat grupul de inițiativă privind demiterea lui Dorin Chirtoacă

Astăzi, 27 aprilie, Curtea de Apel a anulat decizia primei Instanțe, care nu a dat curs Referendumului cu privire la demiterea primarului general de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Curtea de Apel a luat altă decizie- să înregistreze grupul de inițiativă privind organizarea referendumului în număr de 460 de oameni.

Președintele grupului de inițiativă, șeful fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal, Ion Ceban a declarat că este “puțin surprins” de decizia Curții de Apel.

„Suntem puțin surprinși, pozitiv surprinși, de decizia Curții de Apel, care ne permite să începem Campania pentru referendum. Mă gândesc că poate judecătorii au pătimit de pe urma căderii copacilor și au înțeles că solicitarea grupului nostru de inițiativă este cât se poate de rezonabilă, iar capitala țării trebuie salvată”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit secretarului grupului de inițiativă, deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea grupului de inițiativă i se acordă 60 de zile pentru a colecta semnături în favoarea referendumului. Numărătoarea inversă de 60 de zile începe din momentul când Comisia Electorală Centrală va transmite grupului de inițiativă listele semnate. Semnăturile colectate, numărul cărora va fi determinat, de asemenea, de CEC,  trebuie să fie prezentate instanței, care în termen de 15 zile le va verifica. Dacă va fi colectat numărul necesar, CEC, împreună cu Consiliul Municipal numește data referendumului.

„Suntem siguri că vom fi susținuți de majoritatea absolută a chișinăuienilor. Oamenii vor să scape de acest individ incompetent și iresponsabil”, a declarat în legătură cu aceasta Ion Ceban. El i-a dat un sfat lui Chirtoacă ”pregătește și a doua ureche”, amintind că a tras deja de o ureche, – ”mâna Chișinăului vine la tine”.
Ion Ceban a menționat că, Dorin Chirtoacă va fi demis prin referendum. ”Asta dacă între timp nu va fi și el arestat de CNA, pentru că există o mie de motive ca CNA să-i treacă pragul. Azi încă nu este o zi neagră pentru PL, azi e încă o dungă albă comparativ cu cei îi așteaptă, dacă justiția își va face datoria”, a subliniat Ion Ceban.


PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă