PSRM

11 decembrie 2018

Cu privire la susținerea Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a audiat informația Președintelui țării, Igor Dodon, care este și liderul informal al partidului.

Pe parcursul a doi ani de mandat, în pofida opunerii majorității parlamentare, a Guvernului și a Curții Consituționale, au fost soluționate mai multe probleme. Datorită înțelegerilor dintre Președintele Republicii Moldova și Președintele Rusiei, au fost restabilite relațiile cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă. Sute de mii de concetățeni care lucrează în Rusia au beneficiat de amnistie migrațională.

A fost restabilit accesul la piața rusă pentru sute de intreprinderi moldovenești. De la 1 ianuarie, 2019 vor fi eliminate taxele pentru mai multe categorii de mărfuri, ceea ce va spori atît exporturile țării noastre, cît și veniturile financiare ale întreprinderilor din Moldova. Acest lucru va duce la creșterea locurilor de muncă și va da un nou impuls dezvoltării economiei țării noastre. Republica Moldova a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, care deschide noi perspective de colaborare reciproc avantajoasă cu țările membre ale acestei uniuni, precum și accesul la fondurile financiare ale UEEA.

În ultimii 2 ani, au fost inițiate o serie de Programe Naționale care prevăd susținerea mai multor categorii de cetățeni: persoanele cu dizabilități, familiile cu mulți copii și a celor cu venituri mici, sprijinul persoanelor de vîrsta a treia, a copiilor și a tinerilor. La nivel de țară, aceste programe au vizat circa 200 mii de oameni: de la sprijinul material pentru persoanele social-vulnerabile, pînă la dezvoltarea infrastructurii, a grădinițelor, a complexurilor sportive.

Subliniem, că toate acestea au fost realizate din propria inițiativă a Președintelui, fără a intra în competența directă a Președintelui țării. De asemenea, în ultimii 2 ani, Președintele a lansat o serie de inițiative legislative foarte importante pentru societatea moldovenească: de la abrogarea legii cu privire la „furtul miliarduluiˮ, prin care cetățenii au fost impuși să restituie banii furați, pînă la majorarea pensiilor de 2 ori pe an, de la programele de susținere a familiilor (capital de maternitate), pînă la inițiativele cu privire la protecția legislației muncii.

În ciuda tuturor încercărilor de a limita acțiunile Președintelui, Igor Dodon este astăzi singura figură politică cu legitimitate deplină, iar autoritatea sa, inclusiv ratingul său politic, depășește ratingul tuturor politicienilor moldoveni împreună. Acest lucru confirmă încă odată că poporul Republicii Moldova are cea mai mare încredere în Președinte și susține șeful statului.

Totodată, Partidul Socialiștilor care este partid pro-prezidențial, susține toate inițiativele Președintelui țării și, în baza platformei electorale, neapărat va include ideile principale promovate de șeful statului.

Sîntem mai mulți! Vine timpul nostru!

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă