PSRM

23 februarie 2021

Corneliu Furculiță: PSRM insistă în continuare pe candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru

PSRM va insista în continuare pe candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut, cu puțin timp în urmă la postul public de televiziune, de liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță.

Deputatul a declarat că fracțiunea PSRM va discuta în continuare candidatura Marianei Durleșeanu cu fracțiunile parlamentare, după decizia de astăzi a Curții Constituționale.

”În calitate de fracțiune pledăm în continuare pentru candidatura Marianei Durleșteanu, care a fost înaintată perfect constituțional”, a declarat Furculiță.

Deputatul a mai spus că, în zilele ce urmează, se va convoca conducerea partidului pentru a decide pașii următori.
”Vom analiza ceea ce a prevăzut CC în partea motivațională, toate prevederile juridice, și vom proceda în strictă conformitate cu aceste prevederi. Repetăm, PSRM și fracțiunea PSRM în Parlament nu vor permite nimănui în această țară să încalce prevederile constituționale”, a declarat liderul fracțiunii parlamentare PSRM.

Curtea Constituțională a statuat că președintele Maia Sandu a violat Constituția țării atunci când a înaintat-o repetat la funcția de premier pe Natalia Gavrilița, deși există o majoritate formalizată din 54 de deputați gata să susțină candidatura Marianei Durleșteanu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă