PSRM

09 iulie 2021

Corneliu Furculiță: Cetățenii noștri sunt egali, indiferent în care diasporă s-ar afla

Cetățenii Republicii Moldova au dreptul constituțional de a-și exprima opțiunea lor politică prin vot, iar atitudinea clasei politice față de cetățenii din stânga Nistrului este una care demonstrează cât de dispusă este să soluționeze această problemă. Declarația a fost făcută de candidatul Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, pentru Deutsche Welle.

”Dacă o parte din clasa politică se opune, etichetează acești alegători, făcând anumite interdicții care subminează dreptul la vot al acestor cetățeni, este o greșeală. Cetățenii noștri sunt egali, indiferent în care diasporă s-ar afla – în cea de vest sau Transnistria”, a declarat politicianul.

Amintim, președintele PSRM, Igor Dodon, a calificat drept criminală și antidemocratică decizia Curții de Apel de micșora de la 41 la 12 a numărului secțiilor de votare pentru cetățenii moldoveni din regiunea de est a țării cu doar două zile înainte de alegeri. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat, astăzi, un protest în fața Curții Supreme de Justiție, unde se examinează recursul CEC de a menține numărul secțiilor de votare stabilit anterior.

Dodon a declarat că protestele vor continua până cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului nu vor fi repuși în drepturile lor constituționale de a vota.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă