PSRM

21 ianuarie 2016

Socialiştii au contestat la Curtea Constituţională investirea Guvernului Filip

Deputaţii PSRM consideră că votarea de ieri a fost una ilegală şi cer anularea hotărîrii Parlamentului RM cu privire la investirea Guvernului sub conducerea lui Pavel Filip. 

„Astăzi, din numele tuturor cetăţenilor Moldovei, din numele liderilor tuturor formaţiunilor, care se pronunţă pentru alegeri parlamentare anticipate, noi, deputaţii socialişti, am depus o sesizare la Curtea Constituţională. În această sesizare noi am indicat toate argumentele, prin care demonstrăm că şedinţa de ieri a Parlamentului RM a avut loc cu încălcarea legii şi a tuturor procedurilor. Noi cerem anularea votului de ieri. Guvernul Filip este unul ilegal”, a spus Dodon.
Preşedintele Partidului Socialiştilor i-a îndemnat pe judecătorii de la CC să renunţe la executarea comenzilor din partea oligarhilor şi să înceapă să-şi execute obligaţiunile de bază, adoptînd decizia în interesele poporului.

20160121-230„Cerem Curţii Constituţionale să se întrunească de urgenţă în şedinţă. Acest lucru trebuie să se producă în zilele cele mai apropiate. În ziua şedinţei, îi vom chema pe toţi cetăţenii să vină la sediul CC. Posibil, acesta va fi un argument suplimentar pentru adoptare de către judecători a unei decizii în interesele poporului Republicii Moldova”, a adăugat Igor Dodon.

În acelaşi timp, preşedintele PSRM a menţionat că protestele cetăţenilor vor continua. „Nu vom ceda. Unica soluţie este anularea votului de ieri şi alegerile parlamentare anticipate. În cazul în care Curtea Constituţională, o instituţie de buzunar a oligarhilor, nu va considera necesar de a ţine cont de opinia noastră, noi vom continua protestele paşnice şi vom insista pe dizolvarea Parlamentului”, a spus în final liderul socialiştilor.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă