PSRM

22 decembrie 2022

Consiliul Republican a stabilit sarcina de bază a PSRM pentru anul 2023

Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor, în urma căreia a fost adoptată o declarație. În document se menționează că anul 2022 a fost cel mai dificil an, atât pentru poporul nostru, cât și pentru Partidul Socialiștilor, cea mai mare forță de opoziție din Moldova.

Partidul Socialiștilor condamnă ferm instaurarea unui regim dictatorial în țară, suprimarea libertății de exprimare și lupta cu cei care gândesc altfel. „Condamnăm instituirea cenzurii politice și închiderea a șase canale TV independente. Ne opunem categoric adoptării așa-numitei „Legi Magnitsky” și a legii cu privire la extinderea împuternicirilor SIS, al căror scop este de a suprima orice formă de gândire și exprimare liberă”, se spune în document.

Socialiștii au declarat că vor insista pe abrogarea tuturor legilor și deciziilor Guvernului care restricționează libertatea de exprimare și dreptul cetățenilor de a recepționa liber informația și de a-și exprima liber opinia.

De asemenea, Consiliul Republican a condamnat traseismul politic și trădarea. Pe aceste motive astăzi au fost excluse din rândurile PSRM următoarele persoane: Gaik Vartanean, Grigore Bejenaru, Ludmila Polodiuc, Eugenia Ceban, Dumitru Mitioglo, Oleg Șerepitco. În viitorul Parlament, PSRM va veni cu o inițiativă cu privire la mandatul imperativ: un deputat ales pe lista unui anumit partid este responsabil față de alegătorul său și nu are dreptul să părăsească rândurile fracțiunii.

Consiliul Republican a stabilit drept una din sarcinile de bază ale PSRM pentru anul 2023 – pregătirea către alegerile locale și alegerile bașcanului Autonomiei Găgăuze. ”Pentru aceste funcții, PSRM va desemna candidați competenți și responsabili, care sunt devotați localităților lor și oamenilor care locuiesc în ele”, se menționează în Declarația adoptată.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă