PSRM

26 februarie 2015

Consilierul municipal Dmitri Mitioglo a declarat că părăseşte fracţiunea PCRM pentru a adera la Partidul Socialiştilor din RM

Astăzi, consilierul municipal al PCRM, Dmmitri Mitioglo a declarat că abandonează fracţiunea comuniştilor şi aderă la Partidul Socialiştilor din RM.

Potrivit lui Mitioglo, „la alegerile 2011, cînd majoritatea chişinăuienilor au decis să ofere Partidului Comuniştilor mandatele din Consiliul Municipal, alegătorii nu-şi puteau imagina nici în cel mai prost coşmar halul în care va ajunge atît PCRM, cît şi fracţiunea sa din Consiliul Municipal”.

 „Nimeni nu-şi putea închipui că anume comuniştii, la un loc cu liberalii, vor partaja terenuri funciare, vor participa la alte scheme corupţioniste. Fiecare şedinţă este transformată de către aceştia într-un circ, în spatele căruia are loc divizarea proprietăţii municipale. Nici o forţă politică, în afară de Partidul Socialiştilor, nu protejează intereselor locuitorilor oraşului şi ai municipiului. Încă un an în urmă, nimeni nu-şi putea imagina că Partidul Comuniştilor va intra în alianţă cu oligarhii de la guvernare, va vota pentru Guvernul sub conducerea lui Gaburici, în care vor intra româno-unioniştii şi adepţii aderării la NATO. În prezent, PCRM a încetat a mai fi partidul, de care îşi lega speranţele alegătorul. Dintr-un partid al luptei pentru interesele poporului muncitor, PCRM s-a transformat într-un sprijin pentru regimul mafiot-oligarhic. Acest partid şi-a trădat alegătorii şi nu are dreptul de a vorbi din numele lor”, a menţionat Mitioglo.

Dmitri Mitioglo şi-a îndemnat foştii colegi să înceteze să se mai ocupe de prostii şi să se gîndească la cetăţeni. „Fac apel către foştii deja colegi ai mei: încetaţi să vă mai ţineţi de prostii, începeţi să soluţionaţi problemele oraşului. Cum le veţi explica alegătorilor în campania electorală gafele pe care le comiteţi şi coparticiparea la partajarea proprietăţii municipale. Aţi cauzat un prejudiciu enorm bugetului oraşului, un prejudiciu exprimat în sute de milioane lei. Chiar asta aţi promis alegătorilor acum patru ani în urmă? Mi-i ruşine pentru acţiunile voastre în Consiliul Municipal, mi-e ruşine de ceea ce fac comuniştii în Parlamentul RM. Mereu am crezut cu toată sinceritatea în echitate, am luptat pentru “echitatea social”. Totuşi, în închipuirea domniilor voastre, “echitatea socială” se reduce la interesele personale şi înguste de partid”,a indicat Mitioglo.

Totodată, Mitioglo şi-a anunţat motivele deciziei de aderare la Partidul Socialiştilor din RM.

„Fiind un adept al integrării Moldovei în Uniunea Economică Euroasiatică, voi exprima opiniile şi speranţele adepţilor şi alegătorilor Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Consider că PSRM  este unicul partid pro-rusesc pe arena politică a Moldovei, lucru ce-l demonstrează nu prin cuvinte, ci prin fapte reale. Îmi declar ieşirea din rîndurile PCRM în Consiliul Municipal Chişinău şi aderarea la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova – un partid cu adevărat al poporului, gata să lupte pînă la sfîrşit pentru interesele cetăţenilor moldoveni”, a declarat Dmitri Mitioglo.

Plus la aceasta, funcţionarul a indicat că „este gata pentru colaborare cu societatea civilă pe toate problemele stringente” şi se va strădui să depună toate eforturile pentru îmbunătăţirea situaţiei în municipiu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă