PSRM

06 februarie 2018

Consilierii satului natal a lui Igor Dodon condamnă dur acțiunile unioniștilor

8 din 13 consilieri locali din Sadova  au adoptat o declarație  în sprijinul păstrării statalității Republicii Moldova.   Fapt confirmat  de Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova,  pe pagina sa de facebook.

“Poporul moldav este răbdător, dar totul are o limită, fiindcă cei obraznici nu știu de bun simț. În ultimele zile unioniștii, susținuți de către ideologii din țară și de peste hotarele ei au trecut această limită, adoptînd declarații scandaloase despre așa-zisa unire cu România”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit șefului statului,  campania antinațională lansată de unioniști este dovada că gluma cu Unirea s- a îngroșat.  ,,Campania lor antinațională, prin care un șir de consilieri din cadrul primăriilor au semnat declarații de lichidare a statului, – e o dovadă a faptului că s-a îngroșat gluma cu unionismul. Aceasta e deja acțiune anticonstituțională vădită. Și dosarele penale își vor găsi „eroii”, inevitabil, la timpul potrivit”.

Igor Dodon a subliniat că, cei cîțiva consilieri care au semnat pentru dispariția Republicii Moldova au stimulat, fără să vrea, o reacție majoră de răspuns în rîndul cetățenilor noștri.

”Ei ne-au determinat să ne afirmăm o dată în plus atașamentul nostru profund pentru țara natală – Republica Moldova. Numeroși lideri din satele și raioanele țării îmi sună și îmi spun că sunt gata să semneze declarații prin care sprijină cu încredere statalitatea Republicii Moldova.

Sunt sigur că o asemenea poziție patriotică o împărtășesc majoritatea absolută a aleșilor locali. Și sunt mîndru că prima localitate în care majoritatea consilierilor (8 din 13) au semnat o declarație de sprijin a statalității moldovenești este Sadova, satul meu natal” a adaugat Președintele.

Igor Dodon și-a exprimat convingerea că și alte localități vor semna declarații similare, prin care să demonstrăm că avem țara noastră, avem casa noastră și știm să fim patrioți adevărați atunci cînd este amenințată direct statalitatea și identitatea noastră.

„Nu vrem ceartă cu nimeni și nu-i dorim rău nimănui. Dar nici acțiuni perfide și atentate la statalitatea Patriei noastre nu vom tolera. Isteria anului 2018 va trece și va rămîne în trecut, iar Republica Moldova va dăinui, va avea un mare viitor, în ciuda celor care ne vor dispariția. Moldova are viitor! ” a conchis Igor Dodon .

1

23

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă