PSRM

16 decembrie 2019

Consilierii PSRM în CMC propun soluții concrete pentru problema ambuteiajelor din Chișinău

Consilierii PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) vin cu o soluție pentru decongestionarea traficului pe strada Nicolae Testemițeanu, unde sunt amplasate cele mai importante instituții medicale de nivel republican. Comisia juridică, pentru ordinea publică și activitatea administrației publice locale din CMC a votat unanim un proiect de hotărîre a PSRM prin care se propune construirea unei căi directe de acces de pe strada Vl. Korolenko spre strada Tudor Strișcă, prin teritoriul care astăzi aparține unei Unității Militare a Trupelor de Carabinieri ale MAI.

Autorul proiectului, consilierul PSRM, Alexandr Odințov, susține că prin construcția aceste căi de acces se va decongestiona traficul de pe strada N. Testemițanu, unde sunt amplasate cele mai mari instituții medicale cu statut republican. Recent, pe această stradă au fost date în exploatare alte două cartiere rezidențiale mari. Cu toate acestea, căile de acces spre această zonă nu au fost ajustate. În prezent, strada N. Testemițeanu este una dintre cele mai aglomerate căi de acces din Capitală. Din cauza ambuteiajelor, deseori, ambulanțele rămîn blocate în trafic.

Prin acest proiect se propune inițierea transmiterii din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a municipiului Chișinău teritoriul de 1,2 hectare ce aparține Unității Militare a Trupelor de Carabinieri, amplasată pe strada N. Testemițanu 31. În așa mod, se propune extinderea străzii Koroleko pînă la strada Tudor Strișcă, ocolind strada N. Testemițanu și Constantin Vîrnav.

”Noi solicităm Guvernului să transmită în gestiunea administrației municipale o parte din terenul ce aparține garnizoanei militare a carabinierilor. În prezent, această unitate este nefuncțională. Pe teritoriul ei nu se află niciun militar”, a declarat Alexandr Odințov.
Consilierul municipal a precizat că extinderea străzii Vl. Korolenko prin teritoriul Unității Militare a fost prevăzută și în Planul Urbanistic General al municipiului Chișinău, aprobat încă în anul 2007.

”Va fi o măsură pozitivă pentru a decongestiona traficul extrem de aglomerat din zona cartierului Malina Mică. Astfel, de pe Korolenko va exista o ieșire directă spre strada Independenței”, a declarat autorul proiectului.

Proiectul urmează să primească aviz și de la Comisia pentru construcții, arhitectură și relații funciare, după care să fie votat la ședința CMC. Ulterior, Guvernul va decide dacă susține sau nu propunerea venită din partea CMC.

Consilierul PSRM susține că acesta este un prim pas de decongestionare a traficului de pe strada N. Testemițanu. A doua etapă prevede crearea unei căi directe de acces de pe strada N. Testemițanu pe strada Melestiu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă