PSRM

22 martie 2017

Consilierii PSRM au participat la o audiere publică cu tema „ Infrastructură și transportul public“

Pe data de 22 martie, la Chișinău a avut loc  o audiere publică cu tema „ Infrastructură și transportul public “, la care au participat consilierii  Partidului Socialiștilor. Evenimentul a fost organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă (FOSI).

La audieri au participat autorii mai multor initiative cum ar fi : iluminatul de pe trecerile de pietoni, construcția refugiilor pietonale, instituirea vitezei limită de 30 km / h pe zone extinse ale orașului.

„Unele dintre inițiative au fost anunțate cu întârziere. De exemplu, inițiativa cu privire la iluminatul de pe trecerile de pietoni este în curs de implementare , în proiectul bugetului pentru anul 2017 în acest scop s-au preconizat 1,5 milioane de lei“, – a declarat consilierul municipal Chișinău din partea PSRM, Anton Leadschii.

Proiectul-pilot privind iluminarea de pe trecerile de pietoni a fost propus Comisiei pentru gospodărie locativ-comunală a Consiliului municipal Chișinău.

„Astăzi, una dintre cele mai importante probleme ale capitalei este lipsa marcajelor rutiere, care, de exemplu, anul trecut, a fost aplicat în toamnă și iarna târziu, de aceea ”s-a spălat” atât de repede,„- a spus consilierul socialist.

Potrivit lui, în mare parte„marcajul din oraș pur și simplu lipsește și asta “miroase” a deturnare de fonduri bugetare de către Direcția de transport public și a infrastructurii drumurilor a Primăriei.“

El a menționat de asemenea, că „audierile publice sunt foarte importante pentru funcționarii incompetenți, care nu au nici o idee despre ceea ce ar trebui să facă. Este actual și pentru primarul Chișinăului. „

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă