PSRM

05 octombrie 2015

Consilierii municipali nu se tem de ameninţările la adresa lor şi continuă să lupte cu fărădelegile!

Astăzi, la sediul Partidului Socialiştilor, a avut loc conferinţa de presă a consilierului municipal din partea PSRM, Alexandru Odinţov.

Alexandru Odinţov şi-a găsit în dimineaţa zilei de astăzi, automobilul cu parbrizul spart şi uşa deteriorată. Acţiunea de huliganism ar fi rămas fără prea mare atenţie dacă unii consilierili municipali din fracţiunea socialiştilor, precum şi unii deputaţi PSRM  nu ar fi primit tot mai multe ameninţări. Ameninţările se fac direct la şantierele de construcție verificate de socialişti, precum şi în mod anonim prin intermediul SMS-urilor, în reţelele de socializare etc.!

În cadrul conferinței de presă Alexandru Odinţov a declarat următoarele: ”Consilierii şi deputaţii Partidului Socialiştilor nu se tem de ameninţări şi nu intenţionează să renunţe la poziţiile sale, ei vor continua să insiste asupra respectării legislaţiei de către firmele de construcții, asupra respectării obligaţiilor funcţionale de către funcţionarii Primăriei de Chişinău, cei ai direcţiilor Primăriei, ai întreprinderilor municipale şi ai tuturor inspecţiilor de stat, implicate în problema construcţiilor ilegale!”

”Graţie activităţii deputaţilor şi consilierilor PSRM, cu participarea nemijlocită a reprezentanţilor societăţii civile şi a experţilor, au fost depistate mai multe scheme de corupție, de împărţire ilegală a loturilor funciare în municipiu, de partajare a bugetului municipal şi de construcţie cu deviere de la normele urbanistice şi tehnice!” a mai spus Odințov.

De asemenea el a subliniat că sistemul corupţional, instaurat de liberali în municipiul Chişinău, a generat prejudicii enorme pentru bugetul oraşului şi pentru interesele orăşenilor, comparabile cu furtul unui miliard de euro din sistemul bancar, la nivel republican.

În opinia lui Odințov pentru a reduce din valul protestatar şi pentru a crea aparenţa luptei cu corupţia, oligarhii vor sacrifica nişte pioni fără valoare, lucru pe care îl fac deja: a apărut informaţia despre lansarea urmării penale a vice-primarului, Nistor Grozavu, şi arestarea directorului „Exdrupo”.

”Socialiştii declară că aceste acţiuni reprezintă doar aparenţa luptei cu corupţia, de aceea socialiștii vor continua lupta pentru drepturile orăşenilor şi pentru depistarea altor delapidări din fondul funciar orăşenesc şi fondurile bugetare,” a declarat consilierul municipal.

În numele fracţiunii PSRM din Consiliul Municipal, Odințov a invitat toţi constructorii, arhitecţii, proiectanţii, juriştii şi foştii colaboratori ai organelor de ordine publică, pe toţi care nu şi-au compromis numele profesionist, la crearea unui grup de expertiză obştesc pentru examinarea cazurilor construcţiilor ilegale şi a schemelor de delapidări din fondul funciar municipal.

Totodată, Odințov a menționat că fracţiunea PSRM din Consiliul Municipal propune orăşenilor o tribună obştească unde fiecare ar putea să se expună pe marginea problemelor ce ţin de autorităţile municipale. Amplasarea tribunei fiind preconizată pentru fiecare zi de luni, la ora 10.00 la intrarea în Primărie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă