PSRM

25 mai 2022

Conducerea PSRM a avut o întrevedere cu William Massolin, Șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău

Vlad Batrîncea, Secretar Executiv al PSRM, împreună cu Olga Cebotari, membru al comitetului executiv al PSRM și Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, au avut o întrevedere cu William Massolin, Șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Vlad Batrîncea a subliniat că dosarul penal împotriva fostului Președintele al Republicii Moldova, Igor Dodon, este în realitate un dosar politic fabricat la comandă. Aceste acțiuni ale actualei guvernări nu sunt altceva decât o tentativă de a intimida opoziția și de a sustrage atenția cetățenilor de la problemele grave de ordin social-economic. Batrîncea a amintit că reforma justiției, inițiată prin modificarea Constituției, a fost lansată de PSRM, fapt ce demonstrează o deschidere pentru implementarea unei reforme veritabile în domeniul dat, însă PAS la momentul de față se ascunde în spatele acestei reforme pentru a aduce într-un mod abuziv și obraznic învinuiri nefondate.

Totodată, s-a menționat că recent Comisia de la Veneția a Consiliului Europei a recomandat conducerii Republicii Moldova să ofere forțelor de opoziție posibilitatea de a-și exprima liber opiniile, însă autoritățile au ignorat în mod sistematic aceste recomandări, deși se proclamă drept o forță proeuropeană.

Zinaida Greceanîi, Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a făcut apel la suportul partenerilor europeni, în special al Consiliului Europei, de a nu admite ca represiunile politice pe care le urmărim astăzi să se transforme într-un val de proteste la nivel național, ceea ce, în condițiile crizei economice și situației grave din regiune, ar putea duce la destabilizare în țară. Greceanîi a remarcat oportunitatea consolidării și identificării unui consens în actuala conjunctură politică.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă