PSRM

27 mai 2022

Conducerea PSRM a avut o întrevedere cu E.S. Yan Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova

Astăzi, Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului RM, împreună cu Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere cu E.S. Yan Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

În cadrul discuției, Vlad Batrîncea a menționat că Republica Populară Chineză este un partener extern de o importanță majoră pentru Moldova, optând pentru impulsionarea colaborării bilaterale în toate domeniile de interes reciproc.

Totodată, secretarul executiv al PSRM a relatat despre situația politică din țară, inclusiv despre intimidarea și hărțuirea opoziției. Această strategie de intimidare și demoralizare a membrilor Partidului Socialiștilor este generată de incapacitatea autorităților de a gestiona eficient criza social-economică din țară pe fondul instabilității regionale.

Fabricarea unui dosar politic împotriva fostului președinte al țării, Igor Dodon, contravine promisiunilor făcute în perioada electorală de asigurare a unei justiții corecte și echitabile. Vlad Batrîncă a mai adăugat că astăzi asistăm la o tentativă de uzurpare a puterii în stat.

La rândul său, Zinaida Greceanîi a menționat că, pentru prima dată în practica europeană, în actuala legislatură a Parlamentului Republicii Moldova, nicio inițiativă din cele 56 propuse de opoziție, majoritatea fiind de natură social-economică, nu au fost examinate în cadrul sesiunilor plenare.

Pe finalul întrevederii, Olga Chebotari a remarcat interesul sporit al Partidului Socialiștilor pentru consolidarea cooperării cu partenerii chinezi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă