PSRM

11 noiembrie 2021

Comuniștii și Socialiștii cer reîntoarcerea în proprietatea statului a barajului de la Naslavcea: Filat a recunoscut că l-a dat ilegal

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cer reîntoarcerea barajului de la Naslavcea în proprietatea statului. Parlamentarii au cerut audierea premierului Natalia Gavrilița pentru a alfa dacă Guvernul întreprinde anumite măsuri în acest sens. Majoritatea PAS nu a susținut însă, inițiativa opoziției.

„În urmă cu câteva zile, fostul premier Vlad Filat a recunoscut ilegalitatea transmiterii către Ucraina, pe când era șef la Guvern, a barajului de la Naslavcea. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor solicită completarea ordinii de zi a ședinței de azi cu proiectul privind audierea premierului referitor la acțiunile întreprinse de Guvern pentru reîntoarcerea în proprietatea statului a barajului de la Naslavcea”, a declarat elena Bodnarenco, deputat al BCS, președintele Comisiei parlamentare pentru mediu și dezvoltare regională.

Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a informat plenul Parlamentului despre o situație de conflict, care recent s-a iscat dintre grănicerii moldoveni și paza de la Centrala hidroelectrică de la Novodnestrovsk.

„Autoritățile legale din Republica Moldova nu au acces în zona de frontieră. A avut loc și un conflict între serviciile de grăniceri din Republica Moldova cu paza paramilitară a complexului de la Novodnestrovsk. Lipsa poziției de către Guvernul R.Moldova poate aduce țara noastră într-o tragedie nu doar în agricultură, dar și în securitatea națională”, a declarat Batrîncea.

Amintim că în 2010, guvernul moldovean a cedat controlul asupra barajului Naslavcea, care oferă acces la apa din Ucraina, când premierul de atunci Vlad Filat a semnat un protocol cu omologul său ucrainean, Iulia Timoșenko.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă