PSRM

06 iunie 2019

Comitetul Executiv Politic a decis convocarea Consiliului Republican al PSRM

Comitetul Executiv Politic al PSRM s-a convocat în ședință extraordinară pentru a examina situația poiltică curentă.

În rezultatul discuțiilor purtate menționăm următoarele:

  1. PSRM va continua să poarte discuții și va insista pe pozițiile expuse în decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019:

⁃ pachetul de legi pentru adoptare în mod prioritar, inclusiv cele de ordin social, economic, dar și celor de domeniul relațiilor interetnice, consolidarea instituțiilor statului,

⁃ revenirea la împuternicirile Președintelui Republicii Moldova care au fost în vigoare pînă la data de 1 octombrie 2016, partajarea responsabilității în procesul de guvernare,

⁃ votarea în calitate de președinte al Parlamentului pe Dna Zinaida Greceanîi, președintele Partidului Socialiștilor, iar în Guvern domeniile politicii externe, ordinii publice și apărării (inclusiv ministerele de resort – ministerul de externe, ministerul de interne și ministerul apărării), dar și domeniul reintegrării țării, inclusiv funcțiile respective din cadrul Guvernului Republicii Moldova.

  1. Pe data de 7 iunie 2019 ora 15:00 va fi convocat ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova pentru discuții finale și deciziile care se impun.
  2. În scopul pregătirii informației complexe necesare pentru aprobarea deciziilor finale la Consiliul Republican, astăzi pe parcursul zilei, PSRM va delega reprezentanții săi pentru a afla detalii despre propunerile anunțate anterior de către Partidului Democrat in vederea depășirii crizei politice.
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă