PSRM

09 mai 2016

Circa 40 de mii de cetăţeni au participat la Marșul Victoriei organizat de PSRM la Chişinău

Circa 40 de mii de cetăţeni din mai multe colţuri ale ţării au venit la Chişinău pentru a  participa la acţiunea de amploare organizată de Partidul Socialiştilor –  Marşul Victoriei, în cadrul căreia au comemorat eroii şi participanţii la Marele Război pentru Apărarea Patriei.

TPA_3967Coloana formată din mii de cetățeni, în frunte cu deputații în Parlamentul RM  din partea socialiștilor și consilieri municipali din CMC ai PSRM, au mărșăluit pe străzile capitalei de la Teatrul de Operă şi Balet pînă la Memorialul Gloriei Militare “Eternitate”, unde au depus flori la Focul Veşnic şi i-au comemorat pe cei căzuţi printr-un minut de reculegere.

TPA_3868Pentru prima dată, locuitorii Moldovei s-au solidarizat cu acţiunea „Regimentul nemuritor” care, tradiţional, are loc în Rusia şi în mai multe ţări. Cetăţenii au purtat cu mîndrie portretele rudelor care au eliberat Patria noastră de fascism.

După cum a fost anunţat, evenimentul a avut loc fără drapele de partid. Pe lîngă portrete, participanţii la Marş au purtat drapelul Victoriei şi al Moldovei, flori şi panglica „Sfîntului Gheorghe”.

Urmaşii Victoriei – nepoţii şi strănepoţii veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, au îmbrăcat forma militară sovietică, bonete militare şi rochii albe în semn de respect și pentru a păstra vie memoria rudelor căzute pe cîmpul de luptă.

TPA_4409TPA_4301La Marşul Victoriei a participat şi preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon împreună cu feciorii Bogdan şi Vlad. La fel ca şi mulţi alţi participanţi la acţiune, ei au purtat portretele rudelor, care au eliberat Moldova de fascism.

În acest context, Igor Dodon a menţionat că eroi şi participanţi la război sînt practic în fiecare familie, de aceea această zi este una sfîntă pentru majoritatea absolută a moldovenilor. ”În familia fiecăruia dintre noi sînt oameni care şi-a pierdut viaţa în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Pentru familia noastră a devenit o bună tradiţie de a participa în fiecare an la marşul memoriei. Îmi pare bine că numărul celor care ne susţin este în creştere”, a spus el, indicînd că Partidul Socialiştilor va face totul pentru a „apăra memoria strămoşilor noştri eroi, datorită cărora noi, cei de astăzi, trăim sub un cer paşnic”.

În cadrul Marşului au fost scandate lozincile „Ţinem minte, ne mîndim!”, „Victorie!”, „Ura!”, „Mulţumesc bunelului pentru Victorie!”.

FOTO

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă