PSRM

23 octombrie 2023

Protecția drepturilor omului – subiectul discuției dintre membrii Comitetului Executiv al PSRM și senatorul Olandei

Astăzi, Grigore Novac, președintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice, împreună cu Adela Răileanu, vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru cultură, știință, educație, tineret, sport și mass-media, și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM au avut o întrevedere cu senatorul Olandei, Petra Stienen.

În cadrul dialogului părțile au discutat despre agravarea în ultimii doi ani de guvernare PAS a situației în domeniul apărării drepturilor omului în Republica Moldova.

Membrii Comitetului Executiv al PSRM au acordat o atenție deosebită faptului că Republica Moldova se află într-o situație excepțională de mai bine de doi ani. Componența Comisiei pentru Situații Excepționale, care include membri ai Guvernului, a fost aprobată cu încălcarea legislației, iar deciziile Comisiei sunt secrete, ceea ce contravine normelor republicii parlamentare și principiilor unui stat de drept.

În mod special s-a discutat despre libertatea presei în Moldova. Membrii Comitetului Executiv au menționat că în țară se instituie un regim dictatorial: societatea este lipsită de dreptul la informare, se închid canalele de televiziune, se creează un centru de comunicare strategică, care nu are analogi în țările democratice, iar sarcina principală a Centrului este interzicerea opiniilor ce nu coincid cu politica autorităților.

În concluzie, s-a menționat că drepturile omului, libertatea de exprimare și legile Republicii Moldova trebuie să servească intereselor poporului Republicii Moldova și nu PAS sau altui partid politic.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă