PSRM

23 februarie 2022

CC a respins sesizarea deputaților PSRM cu privire la neconstituționalitatea declarării stării de urgență în energetică

Pe data de 22 februarie, Curtea Constituțională a respins sesizarea deputaților BCS prin care a fost contestată decizia Parlamentului de instituire a stării de urgență în energetică, pentru o perioadă de 60 de zile.

Socialiștii consideră că prin asemenea decizii Înalta Curte continuă să se discrediteze și este fidelă principiului ”dublelor standarde”. Or, anterior, în baza acelorași temeiuri și principii, magistrații au declarat ca fiind neconstituțională anunțarea în martie 2021 a stării de urgență pentru două luni, la inițiativa PSRM.

Socialiștii sunt fermi pe poziția că declararea stării de urgență de către actuala guvernare are substrat politic și urmărește scopul de a limita drepturile cetățenilor în exprimarea propriilor opinii, în organizarea acțiunilor de protest, precum și de cenzurare a mass-media.

Socialiștii vor continua să atenționeze societatea asupra derapajelor de la principiile statului de drept și a normelor democratice, asupra practicilor neuniforme, admise de judecătorii Curții Constituționale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă