PSRM

17 iunie 2021

”Criminalii din nou râvnesc la putere” – Vladimir Odnostalco a vorbit despre incompetența și schemele de corupție a încă doi candidați PAS

Deputatul PSRM, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vladimir Odnostalco a prezentat noi informații despre incompetența și problemele de integritate a încă doi candidați la postul de deputat din partea PAS: Iurie Păsat – numărul 53 pe lista electorală și Gheorghe Cojoc – numărul 77.

În cadrul unui briefing de presă de astăzi, Vladimir Odnostalco a informat opinia publică că, fiind primarul satului Bălceana, raionul Hîncești, Iurie Păsat nu a putut asigura securitatea vieții și sănătății cetățenilor, precum și buna funcționare a celor mai importante instituții în perioada în care satul a fost pus în carantină din cauza izbucnirii coronavirusului. Singurul medic din sat lucra doar două ore pe zi, a fost limitat accesul locuitorilor la medicamente, produse alimentare și mărfuri de prima necesitate.

”Dacă nu a putut face față responsabilităților sale la nivelul unui sat cu 1300 de locuitori, atunci ce va putea face în Parlament?”, s-a întrebat Vladimir Odnostalco. El a amintit că Iurie Păsat a fost ”ucenicul” PLDM și al lui Vlad Filat, condamnat pentru corupție .
Deputatul a atras atenția și asupra candidatului PAS, certat cu legea, Gheorghe Cojoc, șeful organizației teritoriale a acestui partid la Basarabeasca, implicat în tranzacții imobiliare dubioase.

Potrivit lui Vladimir Odnostalco, Gheorghe Cojoc, în calitate de secretar al Consiliului Raional Basarabeasca, a falsificat decizia ședinței Consiliului Raional în favoarea companiei membrului său de partid Ivan Ionaș, astfel încât în loc de 2,5 milioane de lei pentru proiectul de locuințe sociale din raion, să fie alocate 4,65 milioane de lei.
Acest proiect a fost realizat pe banii bugetari și din împrumuturi europene. Cazul a devenit subiectul unui dosar penal.

”Printr-o schemă criminală similară, unul dintre actualii consilieri ai Maiei Sandu, fost exponent al partidului lui Vlad Filat, a oferit 400 de mii de euro din bugetul de stat pentru tovarășul său de la PAS, fapt pentru care a fost condamnat”, a amintit deputatul.

”Aceștia sunt aceiași oameni, criminalii din nou râvnesc la putere” – așa a calificat Vladimir Odnostalco încercările PAS de a aduce în Parlament oameni incompetenți și corupți. El a menționat că, conform calculelor preliminare, există mai puțin de 10% de personae necorupte în lista PAS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă