PSRM

26 noiembrie 2020

Vasile Bolea către PAS: Vreți să discutăm despre cum declarați case de 100 de metri pătrați cu 0 lei?

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, președintele comisiei juridice, numiri și imunități le-a solicitat colegilor din fracțiunile PAS și PPDA să nu acționeze oportunist, ci profesionist atunci când se votează legile. Remarca a fost făcută în procesul de dezbateri a Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planului de acțiuni.

Deputații din fostul Blocul ACUM nu au susținut aceste proiecte, deși doar cu o zi înainte declarau că acestea sunt foarte bune și le-au votat unanim în comisiile de specialitate.
”V-am ascultat, domnule Litvinenco (Sergiu Llitvinenco – deputat PAS), ieri și azi, am remarcat că ieri ați avut o poziție, susținând acest proiect de strategie. Spuneați că acest proiect este foarte bun și astăzi parcă v-au schimbat.

Sau poate cineva v-a telefonat și v-a spus că din punct de vedere juridic trebuie să-l susțineți, dar din punct de vedere politic, n-ar trebui”, a declarat Bolea.

Președintele comisiei juridice, numiri și imunități s-a arătat consternat că acești deputați au atras atenția asupra unor fapte pe care chiar ei le comit.

”Am crezut că vor fi date întrebări ministrului care, într-adevăr, țin de acest proiect. În realitate, noi am vorbit despre tot ce vrei. Vreți să vorbim despre case? Despre Porsche-uri de 12 mii de lei? Eu tot despre asta vreau să vorbesc! Noi trebuie să cerem instituțiilor care au fost create cu 4-5-10 ani în urmă, care să-și facă treaba. Vorbim despre judecători, dar uitați-vă, stimați colegi prin declarațiile voastre de venituri. Când declarați case de 100 de metri pătrați cu 0 lei, când unii prestează servicii, fiind deputați și care nu au dreptul acesta să-l facă, și încasează bani. Culmea, atunci când ne adresăm ANI ni se spune că totul este bine. Văd că sunt standarde duble, aici din punct de vedere politic suntem gata să-i gâtuim pe toți, iar pe urmă, când vin după voi, voi nu acceptați gâtuirea asta a voatră și începeți a vorbi despre statul de drept, începeți a scrie demersuri la diferite instituții”, a declarat Bolea.

Strategia pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni au fost aprobat cu voturile a 49 de deputați din cei 87 prezenți în sală. Strategia are drept scop îmbunătățirea sectorului justiției, prin crearea premiselor pentru un sector al justiției independent, imparțial, responsabil și eficient.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă